B i o g r a f i e 

Pianomuziek fascineert Pieter Hoogland (1970) al van jongsaf aan. Op zijn tiende klom hij zelf achter de piano, toen hij startte met pianoles. Eerst acht jaar klassiek, daarna begon hij zijn pianopassie uit te breiden naar popsongs. Inmiddels heeft hij een breed repertoire opgebouwd met pianomuziek voor iedere sfeer en setting. Pieter speelt regelmatig solo op recepties, huwelijken of andere feestelijkheden zoals zakelijke diners of benefietevenementen. In de loop der jaren heeft hij zich ontwikkeld tot een geroutineerd zanger, en is zijn muzikale veelzijdigheid nog verder gegroeid.

 

Sfeervol repertoire

In de loop der jaren ontwikkelde Pieter een mooi repertoire van klassieke stukken, zoals Nocturnes en Waltzen van Chopin en stukken van Satie, Brahms en Beethoven. Als muzikale tegenhanger speelt hij popsongs van Lennon & McCartney, Billy Joel en Elton John en nieuwe nummers van onder meer Coldplay, Adele en Bløf. De laatste jaren heeft hij het sfeervolle ‘licht klassiek’ van moderne componisten ontdekt, zoals filmmuziek van The Piano en Schindler's List, en werken van Ludovico Einaudi en Yann Tiersen. Met een ruime keuze aan muziek kan hij zijn repertoire aanpassen aan de setting en sfeer van receptie, diner of feest. Hierbij is de keuze uit puur pianomuziek, of piano met zang. Voor beide geldt dat hij ruim 200 nummers ten gehore kan brengen.

 

Live-muziek voor iedere setting

Ervaring met optreden deed Pieter onder andere op tijdens zijn sabbatical in Mexico en Zuid-Spanje, waar hij in diverse restaurants speelde. Na terugkomst in Nederland bleef hij regelmatig in restaurants spelen, onder andere in Leiden waar hij woont. Inmiddels is het werkterrein van Pieter verschoven naar feestelijke en officiële gelegenheden, zoals bruiloften, recepties en zakelijke diners, maar ook de opening van een expositie of een benefietbijeenkomst. Zo speelde hij op talloze lokaties, zoals de Westerkerk en het Koninklijk Instituut voor de Tropen in Amsterdam, op Kasteel Keukenhof in Lisse, en Huis ter Duin in Noordwijk.  Minstens net zo leuk vindt hij het om te spelen in een ongedwongen setting op een informeel feestje.

 

Nieuwsgierig? Neem gerust contact op voor meer informatie. Zie de Boeking-pagina voor zijn contactgegevens.

 

 

"Pieter, enorm bedank voor jouw bijdrage aan het benefiet gala diner dat ik voor Hivos organiseerde. Ik heb veel positieve reacties ontvangen op jouw performance tijdens het diner. Je duo optreden met de violist, maar ook je gevoel voor de juiste muziek op het juiste moment. Je voelde het publiek en de sfeer uitermate goed aan!"

Amal Whyte - Benefietdiner Amsterdam voor HIVOS